21 tabip odası, 7 hekim derneği ve grubundan Biden’ın ‘soykırım’ yalanına tepki

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanması tepkilere yol açtı. 21 tabip odası, 7 hekim derneği ve grubu da ‘soykırım’ yalanını kınayarak tepki gösterdi.

21 tabip odası, 7 hekim derneği ve grubunun tepkisi şu şekilde:

“Amerikan (ABD) Emperyalizmi kendi çıkarcı amaçlarını elde etmek ve yapacağı saldırıları meşru göstermek için hep yalanlar uydurmuş, yalanlara sığınmıştır. Şimdi de ABD Başkanı Biden Ermeni yalanlarını dile getirmiştir. Bu kabul edilemez. Türk hekimleri olarak ABD'yi, ABD Başkanı Biden'i ve ondan güç alarak soykırım tabirini kullanan yurt içindeki maşalarını kınıyoruz.

Biz soykırım yapmadık. Emperyalistlerin kışkırtmalarıyla, Ermeni çetelerin saldırıları sonucu birçok acılar yaşanması sonrasında vatanimizi savunmak için önlemler aldık.

O günlerde de bu kışkırtmalardan sorumlu olanlar bugün de ülkemize karşı bu tehditleri dillendiriyorlar ve kışkırtıcılık yapıyorlar.

Ermeni Soykırımı olmadığına ilişkin İngiliz Kraliyet Başsavcılığı ve AİHM kararları olmasına karşın bu açıklamaları yapanlar, İstanbulumuza Konstantinopolis diyenler, Türkiye'nin egemenliğini tehdit ediyorlar.

Buna Tıbbiyeliler olarak asla boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Basta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere bütün sağlık meslek örgütleri ve kuruluşlarını bu ulusal sorun ve tehdit karşısında tepki göstermeye davet ediyoruz.

Açıklamada imzası bulunan Tabip Odaları şu şekilde:

 

“Afyonkarahisar TO, Malatya TO, Ankara Hekimiz Biz Grubu, Aksaray TO, Nevşehir TO, Antalya Önce Hekim Birliği, Amasya TO, Niğde TO, Balıkesir Önce Hekim Grubu, Elazığ TO, Osmaniye TO, İstanbul Cumhuriyetçi Hekimler, Erzurum TO, Rize TO, İzmir Hekim Güçbirliği, Kahramanmaraş TO, Sakarya TO, Şanlıurfa Hekim Birliği, Karabük TO, Sinop TO, Trabzon Bağımsız Hekimler Grubu, Karaman TO, Sivas- Erzincan TO, Kayseri TO, Tokat TO, Konya TO, Yozgat TO, Kütahya TO”

 

Etiketler
Biden
soykırım yalanı
tabip odaları