Aşı karşıtları Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlattı

Koronavirüs salgını sürecinde yaptığı açıklamalarla dikkatleri çeken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a karşı sosyal medyada aşı karşıtları tarafından “Mehmet Ceyhan Tutuklansı” etiketi ile kampanya başlatıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı ise “Mehmet Ceyhan Yalnız Degildir” etiketi ile Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a destek oldu.

Yeni Akit'in sözcülüğünü yaptığı bir grup, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a yönelik hedef gösterme kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren a Haber programcısı Cemil Barlas, Ceyhan'ı 'terör saçmak' ile suçlarken; 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut, Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a karşı sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Mehmet Barlas ise, "Mehmet Ceyhan hakkında terörden suç duyurusunda bulunulmuş. Fazlasıyla müstahak. Bir doktor düşünün kendiyle aynı şeyi söylemiyor diye başka doktora yani Karatay’a suç duyurusunda bulunuyor. Bu canlı bir de bilim adamı diye tv tv dolaşıyor ve terör saçıyor." diyerek linçe destek verdi.

Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da “Mehmet Ceyhan Tutuklansın” etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Yeni Akit gazetesi sosyal medyada başlatılan kampanyayı “Mason uzantısı Rotary Kulübü’nden aldığı ödülü gururla paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs sürecinde yaptığı çelişkili açıklamaları sebebi ile kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, ‘Mehmet Ceyhan tutuklansın’ çağrısı yapıldı.” ifadeleriyle haberleştirdi.

“MEHMET CEYHAN YALNIZ DEĞİLDİR”

Aşı karşıtlarının başlatmış olduğu “Mehmet Ceyhan Tutuklansın” kampanyasına birçok vatandaş ve sağlık çalışanı tepki göstererek “Mehmet Ceyhan Yalnız Değildir” etiketi ile Prof. Dr. Ceylan’a destek oldu.

“TÜRK HEKİMLERİ OLARAK HER TÜRLÜ AŞIYI BULDUĞUNUZ İLK FIRSATTA OLMANIZI ÖNERİYORUZ.”

Medikritik.com Genel Yayın Yönetmeni Dr. Eren Öztürk, aşı karşıtlarının Prof. Dr. Ceyhan hakkında başlatmış olduğu kampanyaya şu sözlerle tepki gösterdi:

“Mehmet Ceyhan, aşı çalışmalarını halka anlattığı için aşı karşıtlarının hedefi olmuştur. Türk hekimleri olarak her türlü aşıyı bulduğunuz ilk fırsatta olmanızı öneriyoruz.

MEHMET CEYHAN HOCAMIZI BİLİM DÜŞMANLIĞINA YEDİRMEYİZ!”

Medikritik.com editörü Dr. Demet Turgut, “Mehmet Ceyhan hocamızı bilim düşmanlığına yedirmeyiz!” diyerek “Ortaçağ karanlığında bilim insanlarını katledenler bugün hala bilim insanlarını linç etmeye, susturmaya, hapsetmeye çalışıyor! Asla izin vermeyeceğiz cehaletin galibiyetine!” sözleriyle tepki gösterdi.

“HALKI SAHTE BİLGİLERLE KANDIRAN ALÇAKLAR HAKKINDA TEK TEK AYNI SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Psikiyatrist Semih Dikkatli ise şu sözlerle Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a destek oldu:

“Mehmet Ceyhan Hocam, ülkenin yetiştirdiği değerli bir bilim insanıdır. Ona hakaret edenler, tehdit edenler için söyleyecek söz bulamıyorum. Sürecin başından beri insanları bilgilendirmek için sağlığını tehlikeye atmış hocama desteğimi bildirmekten onur duyarım.

Mehmet Ceyhan hocamla ilgili olası bir soruşturma açılırsa eğer, halkı sahte bilgilerle kandıran alçaklar hakkında tek tek aynı savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı bildiriyorum.”

Aşı karşıtlarının Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında başlatmış olduğu kampanyaya diğer sosyal medya kullanıcılarının tepkileri şu yönde oldu:

 

Etiketler
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
aşı karşıtları