Başhekimin akrabaları hekimlere saldırmıştı! İddiaya göre başhekim bu olayı örtbas ettirmişti! O iddialara başhekimden cevap

Şanlıurfa Tabip Odası, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başhekimin akrabası olduklarını söyleyen şahısların pandemi polikliniğini birbirine kattığını ve hekimleri ‘hastaneyi başınıza yıkarız’ sözleriyle tehdit edip izinsiz fotoğraflarını çekerek şantaj uygulandığını gündeme getirmişti. İddialar arasında hastane başhekimin olayı örtbas ettiği de yer alıyordu. Hastane başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek o iddialara yanıt verdi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde meydana gelen olayda hastane başhekimin olayı örtbas ettiği iddialar arasındaydı.

O iddialara hastane başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek sosyal medya hesabından cevap verdi.

TABİP ODASININ BAŞKA BİR HEKİME İDEOLOJİK NEDENLERDEN DOLAYI İFTİRA ATMASI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR

“Tabip Odasının bir hekimi savunması takdir edilecek bir durumdur, ancak yine aynı Tabip Odasının başka bir hekime ideolojik nedenlerden dolayı iftira atması bizleri üzmüştür.” sözlerinin altını çizen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek şu açıklamalarda bulundu:

Cuma günü hastane dışında bulunduğum esnada vuku bulan olay ile ilgili olarak şunu ifade edeyim ki;

Tabip Odasının bir hekimi savunması takdir edilecek bir durumdur, ancak yine aynı Tabip Odasının başka bir hekime ideolojik nedenlerden dolayı iftira atması bizleri üzmüştür.

Her hekim ve sağlık çalışanı çok iyi bilir ki beyaz kod verildikten sonra iptali söz konusu olamaz. Beyaz kod verilmiş ve kodun gereği olan süreç olması gerektiği gibi işlemiştir.

Hastane bilgi sisteminden kayıtlar silinemez ve değiştirilemez.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yaşanan olayı, Şanlıurfa Tabip Odası sosyal medyada şu şekilde duyurdu:

“Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in kardeşleri ve yakın akrabaları 05.11.2020 tarihinde pandemi polikliniğinde başhekimin akrabaları olduklarını söylemiş ve hastaneyi hekimlerin başına yıkmakla tehdit edip izinsiz fotoğraflarını çekerek şantaj uygulamışlardır.

Bu durum Başhekim tarafından örtbas edilirken 06.11.2020 tarihinde yine aynı güruh tarafından başhekimin arrest olan babasına tıbbi müdahale yapmak amacıyla bulunan Asistan hekim arkadaşımız, koruyucu ekipman dahi giymeden hızlıca gittiği olay yerinde Başhekimin kardeşi tarafından fiziksel ve sözel şiddete uğramıştır.

Şiddete maruz kalan hekimin 3 defa beyaz kod çağrısı ise hastane yönetimi tarafından iptal edilmiş ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal edip hekimin güvenliğinin sağlanması engellenmiştir. Yaşanan bu olayın takipçisi olduğumuzu ve Başhekimin derhal istifa etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler
Şanlıurfa
başhekim
başhekim akrabaları
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi