CDC: Cerrahi maskenin üzerine kumaş maske takmak Covid-19 riskini yüzde 95 azaltıyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kumaş maskelerin altına takılan cerrahi maskelerin Covid-19'a karşı korumayı yüzde 95’a kadar artırabileceğini buldu. Bununla birlikte, ülkede maske takımının yüzde 95 çıkması halinde Haziran ayına kadar 116 binden fazla kişinin hayatının kurtarılabileceği belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kumaş maskelerin altına takılan cerrahi maskelerin Covid-19'a karşı korumayı önemli ölçüde artırabildiğini buldu.

Yapılan çalışmada, iki kişi arasındaki damlacıkların yayılımı simüle edildi. Her iki tarafın da çift maske takması durumda virüsü iletiminin yüzde 95 civarında azaldığı görüldü. 

Araştırmanın yazarları "Çift maske kullanımı, fiziksel mesafe, kalabalıklardan ve yetersiz havalandırılan iç mekanlardan kaçınma ve iyi el hijyeni gibi diğer koruyucu önlemlerle birleştirildiğinde Covid-19 yayılımını durdurmak için oldukça etkili bir araçtır” denildi. 

116 BİN KİŞİNİN HAYATI KURTARILABİLİR

Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, aynı zamanda  insanların yüzde 95'inin halka açık yerlerde maske takmasının, 1 Haziran'a kadar ülkede 116 binden fazla kişinin hayatını kurtarabileceğini ortaya koydu. 

Öte yandan CDC, ilk kez pandeminin Kuzey Amerika’yı sert bir şekilde vurduğu Nisan 2020'de halkın kumaş maske giymesini önerdi. Ancak, ne tür kumaşların kullanılabileceği belirtilmemişti.

 

Etiketler
CDC
çift maske
virüs