Filyasyonun gizli kahramanları diş hekimlerinin bir isteği var

Filyasyonda görevli asistan diş hekimleri mağdur. Filyasyonda uzun süre görevlendirilmelerinden dolayı eğitim haklarını alamıyorlar. Filyasyon görevindeki bir diş hekimliği asistanı Medikritik.com’a gönderdiği mektup ile yaşadıkları sorunları ve mağduriyetleri anlattı.

Filyasyon görevindeki diş hekimliği asistanı tarafından Medikritik.com’a gelen mektup şu şekilde:

“Beyaz tulumların içinde kimler var? Filyasyon ekiplerinin büyük çoğunluğunu diş hekimlerinin oluşturduğunu biliyor musunuz? Ankara'da Ankara, Gazi, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi uzmanlık öğrencileri, araştırma görevlisi, asistan diş hekimleri 11 ay aralıksız olarak filyasyonda görevlendirildi.

Hepsi uzmanlık sınavında Türkiye derecesi olan 162 asistan diş hekimi Ankara'nın çeşitli ilçelerinde 4,5 ay 2020 yılında, 6 ay 2021 yılında filyasyonda görev alacaklarından dolayı kazanılmış hakları olan eğitim haklarını alamıyorlar.

Uzmanlık eğitimlerinden mahrum bırakılan asistan diş hekimleri artık kendi eğitim hayatlarına devam edip kendi mesleklerini yapmak istiyor. Asistan diş hekimleri tıp fakültesi asistanlarına yapılan rotasyonlu çalışma şeklinin kendi fakülteleri tarafından da yapılmasını talep ediyor. Gerekirse sıra kendilerine geldiği zaman tekrar sahada çalışmaya gönüllü olan asistan diş hekimlerinin tek isteği adaletli bir şekilde filyasyon görev sürelerinin tüm fakülte asistanları tarafından bölüşülmesi.

“FİLYASYONDA BİRÇOK SORUNUMUZ VAR”

Filyasyonda yemek, yol parası, koruyucu ekipman eksikliği, ek ödeme adaletsizliği gibi bir çok sorunumuz var ama en önemlisi mahrum kaldığımız eğitim hakkımız sizden bu konuya dikkat çekmenizi Ankara’da görevli 162 diş hekiminin aralıksız olarak 11 ay filyasyonda görevlendirildiği için kazanılmış hakları olan eğitim haklarını alamadıklarını duymanızı istiyoruz.”

 

 

 

MEDİKRİTİK.COM

Etiketler
filyasyon
sağlık çalışanları
eğitim hakkı
diş hekimliği asistanı
diş hekimliği