İBB’den sağlık emekçilerine ‘tesisleri boşaltın’ mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sağlık emekçilerine pandemi döneminde yaptığı konaklama desteğini sona erdirdi.

İBB, sağlık emekçilerinden kaldıkları tesisleri boşaltmalarını istedi. Ailelerini salgın riskinden korumak amacıyla İstanbul’daki 42 otelde kalan sağlık emekçilerine odalarını boşaltmaları için 29 Temmuz’a kadar süre verildi. Covid-19’a yakalanıp iyileştikten sonra ailesini korumak amacıyla otelde kalan bir hekim “İBB’ye göre pandemi bitti.” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Mart’ta, İstanbul’da otel yöneticileriyle toplantı yaptıklarını açıkladı. İmamoğlu “Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini korumak zorundayız. Sağlık çalışanlarımızın kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafesinde otellerde konaklamalarını sağlamak üzere prensip anlaşmasına vardık. Bu kapsamda, toplam 2 bin odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık.” dedi.

.

BAKANLIK 31 AĞUSTOS’A UZATTI

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı’nın ve İBB’nin sağladığı konaklama imkanından yararlandı. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık emekçileri için sunduğu kamu sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanma süresi uzatıldı. 31 Mayıs’ta sona ermesi planlanan hizmet 31 Ağustos’a uzatıldı. İBB ise sağlık çalışanlarına 25 Temmuz’da tesislerin boşaltılması için mesaj gönderdi. Mesajda, “Değerli sağlık çalışanlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Birlikte Başaracağız Projesi kapsamında sağlık çalışanlarımıza sağladığımız ücretsiz konaklama hizmeti 29 Temmuz Çarşamba günü saat 12.00 itibarıyla sona ermektedir. Bu tarih ve saate kadar kalmakta olduğunuz konaklama tesisindeki çıkış işlemlerinizi tamamlamanızı rica ederiz.” denildi.

İBB’YE GÖRE PANDEMİ BİTTİ

Mesajı alan sağlık emekçileri tepki gösterdi. Bir hekim tepkisini şu sözlerle gösterdi: “Nöbetten sonra evdekilere bulaştırmayalım diye otellerde kalıyorduk. Mayıs sonunda Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile sağlık çalışanlarının konaklama imkanı 31 Ağustos’a kadar uzatılmıştı. Pandeminin uzayacağı o zamandan belliydi. İBB yapmış olduğu bu işe yarar uygulamayı, sonlandıracağını SMS ile duyurdu.

Sanıyorum İBB’ye göre pandemi bitti. Herhalde, acil servislere, hastanelere Covid-19 gelmiyor sanıyorlar. Günlük 900 vaka sayısı da bizi ilgilendirmiyor. Ayasofya Cami’nin açılışı ve bayram ziyaretleri ile şimdiye kadar en çok vakanın ve ölümün görüldüğü İstanbul’da, vakalar hızla çoğaldığında hep birlikte alkışlarız İBB’yi.”

 

Etiketler
sağlık emekçileri Covid-19 İBB konaklama tesisi