Kadın doktor isyan etti: Duymadığımız hakaret, tehdit ve küfür kalmadı

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olduğunu açıklayan bir doktor, acilde hasta yakını annenin kendisi ve sağlık çalışanlarına hakaretler ederek “Devletin doktoruna güvenmem” sözlerini sarf etmesi üzerine isyanını paylaştığı video ile duyurdu. Kadın doktor paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi: "Ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı. Ama söylediği bir şey var, dedi ki 'Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim?' Allah kahretsin. Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz."

Kendisinin çocuk uzmanı olduğunu belirten ve bir hasta yakını ile yaşadığı olayı anlatan kadın doktorun isyanı sosyal medyanın gündemine oturdu.

İŞİTMEDİĞİMİZ HAKARET, TEHDİT VE KÜFÜR KALMADI

Covid-19 döneminde zorlu şartlarda çalışan kadın doktor, hasta ve yakınları tarafından sürekli hakaret ve küfürlere maruz kaldıklarını açıkladı:

"Ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı. Ama söylediği bir şey var, dedi ki 'Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim? Allah kahretsin. Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz.''

HİÇBİR ŞEY BİZİ HASTA VE HASTA YAKINLARININ ZORBALIĞI KADAR DEMOTİVE ETMİYOR

Acilde baktığı bir çocuğun annesi tarafından hakarete maruz kaldıklarını vurgulayan doktorun açıklamaları şu şeklide:

"Çocuk uzman hekimiyim, pandemi döneminde acilde aktif hasta bakan bir hekimim. Dün gece acilde bir hasta yakını vardı. Bir anne… Çocuğunun tahlilleri yapılıp tanısı kolayca konduktan sonra tedaviye almak istedim. Tedavi alanını da kendisine yazıp verdi. Sonra anne içeri girerken de sağlık personellerine oldukça öfkeliydi. Bunun için kimseye gideceği yeri sormadı sanırım. Yanlış yere gidip geri döndüğünde de ortalığı birbirine kattı. Tabii ki en başta ben, doktoru olan ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı.  Ama söylediği bir şey var, dedi ki ‘Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim?’ Allah kahretsin. Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz. Biz zaman zaman bazı şeylerden yakınıyoruz doğru ama hiçbir şey bizi hasta ve hasta yakınlarının zorbalığı kadar demotive etmiyor ve üzmüyor da. Ben bunun aksini söyleyen bir tane hekim arkadaşımı görmedim, duymadım. Tabii ki yasal olarak gereken her şeyi ben de yaptım. Ama bu benim yanımdaki hekim arkadaşımı yalnız bırakıp 2-3 saatimi adliye de geçirmeme sebep oldu. Nereden baksak herkese zarar. Ben dayanmakta güçlük çekiyorum, tüm arkadaşlarımın da bu durumda olduğunu biliyorum. Bu düşmanlığın, bu saygısız özgüvenin nereden geldiğini anlamak mümkün değil. Diyeceğim başka bir şey yok." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDİKRİTİK

Etiketler
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı
kadın doktor
kadın doktorun isyanı
sosyal medya
tehdit
hakaret
küfür
hekim
Pandemi
devletin doktoruna güvenmem