49 gün boyunca Coronavirüs taşıdı: COVID-19 mutasyona uğradı

Çinli araştırmacılar, yeni tip Coronavirüsün mutasyona uğrayan bir alt tipini keşfettiklerini öne sürdü. Uzmanlar orta yaşlı bir erkeğin 49 gün boyunca virüsü taşıdığını açıklayarak, bunun tespit edilen en uzun süreli vaka olduğunu bildirdi. Daha önce virüs tespit edilen hastaların ortalama 20 güne kadar iyileştiği açıklanmıştı.

Çinli araştırmacılar, yeni tip Coronavirüsün mutasyona uğramış bir alt türünü keşfettiklerini ve virüsün enfeksiyon süresinin daha uzun sürdüğünü iddia etti.

EN UZUN SÜREN CORONAVİRÜS VAKASI

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2882","attributes":{"class":"media-image wp-image-12719","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":""}}]]

Uzmanlar, 49 gün boyunca taşıyıcı olan COVID-19 hastası  orta yaşlı bir erkeği analiz ettiklerini belirtti. İsmi açıklanmayan adam Coronavirüsü en uzun süre taşıyan vaka olarak kayıtlara geçti. Daha önceki çalışmalarda virüsün enfekte süresinin ortalama 20 gün olduğu kaydedilmişti.

SEMPTOMLAR HAFİF ŞEKİLDE SEYRETTİ

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2880","attributes":{"class":"media-image wp-image-12712","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":""}}]]

Sonuçları 27 Mart'ta bilimsel tıbbi makaleler için bir ön baskı sitesi olan medRxiv'de yayımlanan araştırmada, söz konusu kişide 49 gün boyunca Coranavirüs semptomlarının hafif şekilde seyrettiği aktarıldı.

8 Şubat 2020'de coronavirüs şüphesi nedeniyle Wuhan'daki bir hastaneye yatırılan adam, 17, 22, 26, 30, 34, 39, 43 ve 49. günlerde pozitif olarak test edildi.

Araştırmayı yürüten Doktor Li Tan ve meslektaşları, daha önce enfeksiyon süresinin ne kadar uzun olursa sonuçların o kadar şiddetli olacağını düşündüklerini, aksine, ciddi olmayan vakalardan birinin en uzun viral bulaşıcılık süresine sahip olduğunu açıkladı.

HASTALIK KRONİKLEŞTİ

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2874","attributes":{"class":"media-image wp-image-12694","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":""}}]]

Orta yaşlı adamın hastalığının kronikleştiğini bildiren uzmanlar, hastayı  Çin'de ve deneysel olarak ABD ve İngiltere'de kullanılan kan bazlı bir terapi ile tedavi edildiğini aktardı. Buna göre, adama iyileşmiş ve kanında  virüsle mücadele antikorları olan bir Covid-19 hastasından plazma transfüzyonu yapıldı.

KAN PLAZMASI TEDAVİSİ UYGULANDI

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2853","attributes":{"class":"media-image wp-image-12570","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":""}}]]

Önceden var olan ve onu ciddi
komplikasyonlara karşı savunmasız kılacak koşullara sahip
olmasına rağmen, hastanın yaşından hızlı bir şekilde
iyileştiği bildirildi.

Araştırmacılar, bu vakanın yeni tip Coronavirüsün kronik Covid-19 hastalığına neden olan bir alt türü olabileceğini vurguladı.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.