Beykoz'da 'corona virüs mezarlığı' tartışması

Corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin defni için İstanbul Beykoz'daki Baklacı Mezarlığı belirlendi. Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi sakinleri, mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi. Mahallelinin mezarlığın önünde toplanması üzerine duruma çevik kuvvet müdahale etti.

Bilim Kurulu ile Diyanet'in tavsiye ve kararları doğrultusunda, İstanbul'da Kilyos ve Beykoz'da defin yerleri belirlendi. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı.

Beykoz'daki Baklacı Mezarlığı'na da definler yapıldı. Ancak Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade Abdurrahman Öz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var" dedi.

Baklacı Mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları mezarlığın önünden uzaklaştırdı.

MEZARLIK GİRİŞİNDE ÇEVİK KUVVET BEKLİYOR

Çevik kuvvet ekipleri Baklacı Mezarlığı girişinde beklemeye başladı.

Öte yandan mezarlığın arka tarafında ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.