Bir hekimin feryadı

Bitlis Tatvan'da çocuk doktoru olarak görev yapan Gizem Çakıcı sosyal medya hesabından yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Hekim Gizem Çakıcı şubat 2019'da merkezi atamayla Bitlis Tatvan'a çocuk doktoru olarak atandı. Atandıktan 1 ay sonra MS tanısı aldığını belirten Çakıcı tedavilerini aksatmamak ve 4 yaşında ki çocuğunun bakımını üstlenmeleri sebebiyle ailesinin yanına (Ankara) tayinini aldırmak için sağlık bakanlığına başvurdu. 10 ay önce boşanan Çakıcı çocuğunun bakımını ailesinin tarafından üstleneceğini ayrıca boşanan kişilerin erkek kadın ayrımı yapılmadan 1 yıl içerisinde tayin aldırabildiklerinin de emsal kararlarını dosyaya koyarak sağlık bakanlığına Çakıcı sosyal medya hesabından tedavisi sırasında çocuğuna bakmaları için anne ve babasının Tatvan'a geldiklerini bu şekilde yaşamaya devam ettiğini fakat babasına 'Dev anevrizma' teşhisi konulduktan sonra seyahat yasağı konulduğunu paylaştı. tüm bunları da dosyasına ekleyerek tayin başvurusu yaptı.

'Atama talebiniz uygun görülmemiştir'

Nisan 2019'da tekrar göreve başlayan Çakıcı Haziran 2019'da hiçbir gerekçe gösterilmeden atamasının yapılmadığını iddia etti.

"Geri döndürülemez bir hasara yol açacağı düşünülmediğinden "

Sağlık Bakanlığı'na dava açan hekim Van İdare Mahkemesinden, emsal kararlar olmasına rağmen, 'Red' kararı aldı iddiasına göre gerekçe "Geri döndürülemez bir hasara yol açacağı düşünülmediğinden' tayine gerek yoktur. şeklinde kendisine tebliğ edildi.

Söz konusu Twittleri paylaşıyoruz.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.