Çinli doktorlardan uyarı: Hafif ve ağır hastalar ayrı hastanelerde tedavi edilmeli

Çinli tıp uzmanları, yeni coronavirüs hastalığında (COVİD-19) farklı semptomları olan hastaları tedavi etmek için farklı terapiler kullanılması gerektiğini söyledi.

Pekin Üniversitesi Birinci Hastanesinde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Wang Guiqiang, “Hafif semptomları olan hastalar, merkezi karantinaya tabi tutulmalı, hayati belirtileri izlenmeli ve semptomları kötüleşirse belirlenen hastanelere aktarılmalıdır” önerisinde bulundu. Ciddi ve kritik hastaların ise özel olarak belirlenmiş ve tüm altyapısı hazır hastanelerde tedavi altına alınması gerektiğini belirten Dr. Wang, “Çünkü bu hastalar arasındaki ölüm oranı nispeten yüksek ve hastalık da hızlı ilerliyor” dedi.

“Farklı semptomları olan hastalar, farklı tesislerde tedavi edilmelidir” diyen Dr. Wang, şöyle konuştu: “Aksi takdirde, hastane yatakları ve tıbbi kaynakların çoğu hafif vakalar tarafından kullanılacak, proaktif tedaviye daha fazla ihtiyaç duyan ciddi ve kritik vakaları gözetimsiz bırakacaktır. Bu durum, daha yüksek ölüm oranına yol açacaktır.”

AYDINLIK DIŞ HABERLER

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.