Ege Üniversitesi Hastanesinde coronavirüs hakkında son durum

Coronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar kendi kişisel önlemlerini alırken ülke genelinde tüm sağlık çalışanları ve Üniversite Hastaneleri de yaşanılan bu zorlu süreçte kendi önlemlerini alıyor. Gerek başvuru sayısında ki artış gerekse olası enfekte hastalara göre bazı servislerin COVİD-19 tedbirleri kapsamında hareketli günler yaşıyor. Bunlardan birisi de Ege Üniversitesi, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel bu konu hakkında bir bildiri yayımladı.

Göksel'in yayımladığı bildiri şöyle:

Sevgili Ege Üniversitesi Ailesi
Ege Üniversitesi Hastanesinde COVID-19 salgınında hasta sayımızın artması yeni servis alanlarının açılmasını zorunlu kılmıştır. Göğüs-Enfeksiyon Hastalıkları Binasından sonra Fizik Tedavi Binası da boşaltılıp COVID-19 hastanesi haline getirilmiştir. Önümüzdeki birkaç gün içinde Gastro Binası da boşaltılıp COVID-19 hastanesi haline getirilecektir. Bu süreçte Fizik Tedavi Binasının tüm odalarına merkezi oksijen sistemi döşenmiştir. Gastro Binasında yer alan 12 yataklı yoğun bakım alanına kuru hava sistemi kurulma başlanmış olup, 3. Basamak yoğun bakım standartlarına getirilecektir. Bu alanlara dahili ve cerrahi birimlerden hekim, hemşire ve personel kaydırmaları devam etmektedir. Bu süreçte tüm çalışanlarımıza anlayışları, özverileri ve hızlı destekleri için teşekkür ederim.
İlimizde COVID-19 şüpheli hasta sayısının artması poliklinik bekleme alanlarını riskli hale getirmektedir. Onkoloji ve kronik hastalıklı hastalarının tedavisinde aksama olmaması amacıyla Tele-Tıp Poliklinik Sistemi kurulmuş ve hizmete pek çok birimde başarı ile devam etmektedir. Tanı amaçlı genel ilk başvuru polikliniklerinin şu an için hizmeti durdurulmuştur.
Mikrobiyoloji Laboratuvarımız COVID-19 testlerinin yapılması için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bundan sonra bizim hastalarımıza yönelik testler sadece Mikrobiyoloji Laboratuvarında yapılacaktır.
Yüksek kontaminasyon riski nedeniyle COVID-19 hastanelerine kargocuların girmesine izin verilmeyecektir. Kargosu olan çalışanlarımızın bina kapısına inip alması gerekmektedir. Yine aynı şekilde bu binalarda dışarıdan yemek servisi (kuryelerde) riskli olması nedeniyle önerilmemektedir. Sipariş verilmek zorunda kalınırsa bina dış kapısından alınması gerekmektedir.
Radyolojiye gidecek olgulara ve Acil Servisten yatırılan hastalar için ayrı bir taşıma ekibi oluşturulmuştur. Bunun için başhemşirelerimiz organizasyon yapmaktadır.
Karantinaya alınması gereken bazı olguların hastaneden kaçmaya çalıştığı bildirilmiştir. Böyle durumlarda Başmüdürlüğümüz ya da Gece İdaresi aranmalıdır.
Enfekte çalışanlarımız olmaya başlaması nedeniyle iç kontaminasyonlar görülmeye başlanmıştır. Bu nedenle hastane genel alanlarında maskesiz gezilmemelidir. Toplu kahvaltı ya da yemek sırasında maskesiz oturma kontaminasyon riski yaratmaktadır. Lütfen yemeklerimiz birbirimizden ayrı ortamlarda ya da uzak mesafede ya da sırayla yemeğe özen gösterelim. Doktor ya da hemşire odası gibi alanlarda maskesiz toplu bir şekilde yakın durmak risklidir. Bu odalarda klavye ve telefonlar bulaş aracı olabilir. Ara ara alkolle temizlenmelidir. Klinik içlerinde çay kahve servisini bulaş açısından risklidir.
Bu süreci başarıyla yürütebilmemiz için bu önlemlere lütfen çok dikkat edelim.
Lütfen bu mesajı tüm çalışanlarınıza gönderiniz.
Saygılarımla
Prof. Dr. Tuncay Göksel
Başhekim

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.