Güney Kore'de Tuzlu Su Spreyi Kullanan 50 Kişi COVİD-19 Enfekte Oldu

Güney Çin Sabah Postası’nın aktardığına göre, Güney Korede bir kilise yetkilisinin üyelerinin ağzına tuzlu su püskürtmesi sonrasında yaklaşık 50 kişi Covid-19 enfeksiyonuna yakalandı.

Seul yakınlarındaki Gyeonggi Eyaleti'nde Grace Nehri Topluluk Kilisesi'ndeki bir memur, dezenfekte etmeden aynı şişesiyi aralarında kilise papazı ve karısınında bulunduğu yüzden fazla kilise müdavimkerinde kullandı.

 Gyeonggi Eyaleti'nin koronavirüs görev gücünden Lee Hee-young, pazartesi günü yaptığı açıklamada püskürtme makinesinin daha sonra hasta olduğu belirlenen bir müdavime temas ettikten sonra dezenfekte edilmeden diğer müdavimlere de temas ettiğini doğruladı.Lee ‘‘Bu virüsün yayılmasını kaçınılmaz kıldı’’ dedi ve bunu tuzlu suyun virüsü öldürdüğüne dair yanlış bir inançla yaptıklarını ekledi.

Kilise şimdi kapatıldı ve 1 ile 8 Mart tarihlerinde ayinlere katılan tüm takipçileri test ediliyor.

Güney Kore’de kısmen kapsamlı testler nedeniyle, yeni Covid-19 vakalarında önemli bir azalma gördüğü için, bu kiliseden yayılan virüs kümesi su yüzüne kolaylıkla çıkabildi.

Güney Kore pazartesi günü sadece 74 yeni vakayı doğruladı ve vaka sayısının ilk kez iki gün üst üste yüzün altında olduğunu belirtti. Pazar günü virüsten kurtulduktan sonra taburcu edilen kişi sayısının da yeni enfeksiyonların sayısından fazla olduğu açıklanmıştı.

Bununla birlikte, salgının yayılmasını yavaşlatmadaki başarısına rağmen, Güney Kore hükümeti şimdi şehirde meydana gelecek potansiyel vaka kümeleri hakkında endişeli olduğunu belirtti. Başbakan Chung Sye Kyun pazartesi günü açıklamasında “Dinlenmek için henüz çok erken” dedi. Sağlık Bakanı yardımcısı Kim Gang-lip ise insanlara kitlesel toplantılardan kaçınmasını “sosyal mesafelendirme” önlemleri almalarını ve söyledi. 

Ülkede bu hafta , Çin ve İran'dan gelen gezginler için uygun kurallara benzer şekilde, Avrupa'dan gelen ziyaretçiler için de daha sıkı kontroller uygulanmaya başladı.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.