İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek: Hastalarımızın çoğu iyileşiyor

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı, İç Hastalıkları profesörü, acil dahiliye öğretim üyesi, TİHUD yönetim kurulu üyesi Dr. Tufan Tükek Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları ve sonuçlarını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Dr. Tufan Tükek'in paylaşımları şöyle:

Bu hafta beklediğimiz gibi başladı. Hasta sayısında artış mevcut. Bu noktada artık kurallara uymama riskimiz yok. En büyük tehlike bahar geliyor. Herkesi dışarı çağırıyor. Hasta sayısı çok artarsa hastaneler ve sağlık sistemi zorlanır.

Bu seviyede alınacak sıkı tedbirler önümüzdeki haftadan itibaren vaka sayısında durağan bir artışa yol açıp sonraki haftalardan itibaren düşüşe geçilmesini sağlayacaktır. Bir iyi haber, hastalarımızın çoğu iyileşiyor. Taburcu ediyoruz.

Çapa olarak bakanlığımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile malzeme sıkıntısı çekmiyoruz. Var olan aksaklıkları da 24 saat hizmet verecek pandemi depoları ile çözeceğiz. İhtiyaç duyulan malzemeleri burdan alabilecekler. Çünkü çalışanların sağlığı herşeyden önce gelir.

Öğrencilerimizi de unutmadık. Üniversitemizin uzaktan eğitim fakültesinin desteği ile derslerin yüklenmesi tamamlanmak üzere. Öğrencilerimiz buradan ders yapma ve hocaları gerekirse arama şansına sahip olacaklar.

İnternlere gelince, İstanbul Tıp Fakültesi dekanı olarak Nisan sonu veya en geç mayıs ortasında mezun edilmelerinden yanayım. Bu süreç 3 aydan önce bitmeyeceğine göre yeni hekimlere ihtiyacımız olacaktır. Beklemeye gerek yok

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.