İyiyse Allah'tan kötüyse hekimden mi?

Sosyal medyada bir hastanın hekimle olan diyaloğu hasta hekim arasındaki güven ilişkisine dikkat çekiyor. "Angina Pectoris" isimli twitter kullanıcısı başından geçen olayı bakın nasıl anlatmış.

"Geçen gün polikliniğe gelen bir hastanın EKG'sinde kalp krizi gördüm, hastayı yanımda oturtup hızlıca acil ve anjiyo ekibini organize ederken başka bir hastanın bu hastaya kısık bir sesle "Çok ciddi bir şeyin yoksa kendini doktorların eline bırakma" dediğini duydum. Ve ekledi:
"Bazen bir şeyin yokken bile ameliyat sırasında hekimlerin ellerinde ölüyorsun" dedi. Duymadım diye düşündü. "Peki siz neden canınızı emanet edemeyeceğiniz bir hekime muayeneye geldiniz?" dedim; utandı bir şey demedi.
Lakin bu tür riskli işlemlerde kurtardığımız hayatların sayısı yüzlerce iken, bazılarınızın "hekimler öldürdü" dediği bizim de "kurtaramadık" veya "komplikasyon gelişti" dediğimiz hasta sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Hekime olan bu kötü ön yargı ve suçlama anlayışı sebebi ile hekimler zamanla riskli hastaya müdahale etmek istemeyecek ve bu hekimlerin sayısı azalacaktır. Lütfen hekime, hekiminize güvenin.Hekim hasta ilişkilerinde hastanın hekimine güveni ve inancı tam olmalıdır.

Ülkemizde tıp alanında hekimler çok iyi şeyler yapmasına rağmen hekime olan güven azalmakta, iyiyse Allah'tan kötüyse hekimden anlayışı artmaktadır. Halbuki ne gelirse Allah'tan değil miydi?

Ülkemizde tıp alanında hekimler çok iyi şeyler yapmasına rağmen hekime olan güven azalmakta, iyiyse Allah'tan kötüyse hekimden anlayışı artmaktadır. Halbuki ne gelirse Allah'tan değil miydi?
Şunu bilmenizi isterim ki; hiçbir hekim boş yere kimseye müdahale etmez. Riskli işlemlerde illaki hayatını kaybeden hastalar da oluyor, olacaktır.
Güvenmiyorsanız da kafanızda soru işaretleriyle ameliyat, tedavi vs olmayım. Zira bu durumda hekim ne yaparsa yapsın size faydalı olamayacaktır."

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.