'Sağlık Bakanlığımızın Koronavirüs mücadelesine güvenin'

Dün gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın açıklaması yaparak Türkiye'de Koronavirüs testi pozitif çıkan ilk hastanın bulunduğunu açıkladı. Açıklamaya ilişkin Cumhuriyetçi Hekimler 2. Başkanı Dr. Hikmet Çevik, Sağlık Bakanlığına güvenilmesi gerektiğini ve başka hiçbir kaynağa itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Hikmet Çevik'in, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasından sonra Ulusal Kanal ekranlarında yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti Corona virüs salgınını yenilebilecek tüm imkanlara sahiptir. Gerek çok gelişmiş sağlık sistemi gerekse çalışılamayacak karantina sürelerinde yine çok gelişmiş ve kapsayıcı sosyal güvenlik (SGK) sistemi ile mali desteği kesintisiz olacaktır.

Tüm vatandaşlarımızın TC Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulu rehberliğinde yürüttüğü Corona mücadelesine güvenmeleri ve yayınlanan uyarıları dikkatle takip etmeleri çok önemlidir. Başka hiçbir kaynağa itibar edilmemelidir.

Sağlık Bakanlığımız, Özel Sektör de dahil olmak üzere tüm kaynakları bu mücadeleye kendi komutası altında seferber etme imkan ve gücüne sahiptir ve etmektedir. Devletimiz gerek Sağlık, gerek ekonomik, sosyal her türlü gelişmeye müdahale edebilecek güç ve organizasyona sahiptir.

Tekraren tüm vatandaşlarımıza müsterih olmalarını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rehberliğinde, paniğe kapılmadan, Corona mücadelesini kazanacağımızı hatırlatmak isterim."

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.