Sağlık şehitleri anısına fidan kampanyası

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN), 12 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Covid-19 pandemisinde hayatlarını kaybeden sağlık şehitleri anısına ‘Nefes Alamadılar Tüm Dünyaya Nefes Vermek İçin’ isimli kampanya ile çeşitli illerdeki sağlık kuruluşlarında fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) “Nefes Alamadılar Tüm Dünyaya Nefes Vermek İçin” isimli kampanya ile İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Sakarya illerindeki sağlık kurum ve kuruluşlarında, üzerlerinde sağlık şehitlerinin isimlerinin olduğu fidanlar dağıttı. Sendika Sakarya yöneticisi Oğuz Koyuncu kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada: “12 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında; ailelerini, sevdiklerini geride bırakarak toplum sağlığı adına hayatlarını kaybeden tüm sağlık şehitlerini rahmetle anıyoruz. Pandemi ilanı ile başlayan günden bugüne, cephenin en önünde mücadele eden ve bu üstün mücadele ve fedakarlık örnekleri ile devam eden süreçte hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerinin, mücadelelerinin bizlere ve gelecek kuşaklara rehber olması amacıyla projemizi sahada canla ve başla çalışan meslektaşlarımızla hayata geçirdik. Her sağlık şehidimizin isminin yazdığı bir fidanı sağlık çalışanlarına teslim ettik. Tıpkı onlar gibi fidanlarımız da dünyaya nefes verip, onların anısını yaşatacaktır. Bu üstün emek ve mücadele tarihe not düşülerek gelecek nesillere aktarılacaktır. Bu düşünce ve inançla en önde mücadele eden tüm dünya hemşirelerinin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, İstanbul ve İzmir’de çeşitli sağlık kuruluşlarında fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

 

ebg news

Etiketler
hemşireler haftası
hemşire
sağlık şehitleri