Sosyal medyadan duyurdular! Aşı üretimi için karantinaya giriyorlar

Türk Bilim insanları bugün COVİD-19'a karşı ilaç geliştirme çalışmalarını duyurmuştu. Gururlandıran bir haber de sosyal medya üzerinden geldi. Bir gurup bilim insanı bir araya gelerek ilaç araştırma ve geliştirme çalışmaları için kendilerine tahsis edilen bir alanda kendilerini karantinaya alarak çalışmaya başladıklarını duyurdu.

Ercüment Ovalı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

Bu günden itibaren acibademin bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Ası üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı covid19 virusundan 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz. Kahramanlarımı seviyorum. Recai, Gözde,Derya @CihanTastan_PhD @YurtseverBulut

Ercüment Ovalı'nın bu paylaşımı sosyal medyadan büyük destek gördü.

Gün içerisinde Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Urartu Şeker, yeni tip Coronavirüsün (COVİD-19) insan hücrelerine tutunmasını sağlayan proteini bloke etmeye yönelik protein geliştirmek amacıyla proje yürüttüklerini belirterek, “İki farklı proteinin tasarımı tamamlandı, şimdi deneysel üretim aşamasına geçmek üzereyiz. Çalışmanın 6-9 ay içinde preklinik aşamaları da dahil tamamlanmasını planlıyoruz. Böylelikle enfekte hastalara verilebilecek etkili bir yeni nesil ilacın elimizde olacağını öngörüyoruz.”  açıklamasında bulunmuştu.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.