Covid-19’u yenip görevine dönen hemşire darp edildi

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endoskopi Ünitesi’nde görev yapan Hemşire Erol Canyurt, bir hasta yakını tarafından darp edildi. Canyurt’tun Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle tedavisinin bitmesi ve test sonucu negatif olur olmaz görevine hemen döndüğü öğrenildi. Sağlık çalışanına yönelik şiddet Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Suat Zengin tarafından sert bir şekilde kınandı.

Olay, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre, endoskopi ünitesinde görev yapmakta olan hemşire şiddete uğradı.

Yaşanan olayın ardından hastane Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin açıklamada bulundu. Prof. Dr. Zengin, darp edilen sağlık çalışanının Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördüğünü ve tedavisinin ardından yeniden göreve başladığını kaydetti.

BİZLERİN ÇALIŞMA HEVESİNİ KIRMAYA GÜCÜ YETMEYECEK

Prof. Dr. Zengin "Gördüğü tedavisinin bitmesiyle test sonucu negatif olur olmaz görevine hemen döndü. Fakat buna karşılık şiddete maruz kalması bizi derinden yaraladı. Toplum içerisindeki bu tip davranışlar sergileyen kişilerin bizlerin çalışma hevesini kırmaya gücü yetmeyecektir. Özverili bir davranışla görevine başlayan sağlık çalışanı, olaydan hemen sonra darp cebir raporu almasına rağmen tekrar görevine döndü ve mesaisini tamamladı. Bu hamiyetperver arkadaşımızın davranışı herkese örnek oldu. Artık duymaktan bıktığımız bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kulandı.

"Toplumun büyük çoğunluğunun böyle şiddet olaylarına nefret gözüyle baktığını biliyoruz." diyen Prof. Dr. Suat Zengin, sözlerini şöyle noktaladı:

"Sağlık çalışanına şiddet uygulayan şahısları toplumun bizzat sosyal açıdan ve manevi olarak cezalandırılmasını ümit ediyoruz. Sağlık ordusu en küçük ferdinden en büyüğüne bu savaşta omuz omuza çalışmıştır ve çalışmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

REKTÖRDEN AÇIKLAMA 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise sosyal medya hesabı üzerinden olayla ilgili şunları kaydetti:

"Covid-19 tedavisi görmüş ve akabinde tereddütsüz hemen görevine dönmüş olan bir sağlık çalışanımız hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Fedakarlığına karşılık şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Gerekli suç duyurusu yapılmıştır. Milletimizin vicdanına havale ediyoruz."

 

 

 

 

İHA

Etiketler
sağlık çalışanı
şiddet
sağlıkta şiddet