Ne hayvanları ne de onlara sağlık verenleri koruyabiliyoruz !

Sağlık sisteminin önemli parçalarından olan veteriner hekimleri 'Sağlıkta Şiddet Yasası'na dahil etmemenin tartışması hala sürerken Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hekim Ceyhun Aymelek, sahada kayıt ve küpeleme çalışması yaptığı sırada saldırıya uğradı.

Sağlık sektöründeki çalışanların uğradığı fiziki ve sözel onca saldırının ardından “Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi” mecliste milletvekillerinin önüne gitmişti. Dünyadaki bütün insanlık ve canlılar için büyük öneme sahip meslek grubu veteriner hekimlik ise bu yasaya dahil edilmemişti.

Türk Veteriner Hekimler Birliği başta olmak üzere birçok dernek ve veteriner hekim seslerin duyulması için çabalasa da hala somut bir adım gelmedi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile nasıl ki hayvanları koruyamıyor ve sürekli hayvanlara şiddet haberleri alıyorsak benzer bir durum veteriner hekimler için de geçerli.

657 sayılı Sağlıkta Şiddet Yasası’nın tüm meslek gruplarını ayrımsız kapsaması istenirken bir veteriner hekimin daha saha çalışması sırasında şiddete maruz kaldığı öğrenildi.

KÜPELEME ÇALIŞMASI SIRASINDA SALDIRIYA UĞRADI!

Türk Veteriner Hekimler Birliği’nin de (TVHB) sosyal medya hesaplarından paylaştığı olayda; Çanakkale Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev alan Veteriner Hekim Ceyhun Aymelek’in sahada kayıt/küpeleme çalışması yaptığı sırada sopayla saldırıya uğradığı öğrenildi.

 

Etiketler
SağlıktaŞiddeteHayır veterinerhekim