'Atakan'lara verdiğiniz zararın farkında mısınız?'

Çocuk ve Ergen psikiyatristi Prof. Dr. Bengi Semerci sosyal medya hesabından son günlerin gündem çocuğu Atakan Kayalar'a toplum olarak verilebilecek zararları anlattı.

Birkaç gündür 10 yaşında bir çocuğun ne kadar zeki, yaşına uygun olmayan kitaplar okuduğu gibi şeyler devamlı paylaşılıyor. Çocuğun görüntüleri her yerde ve herkes paylaşıyor. Ve çocukla röportajlar yapılmaya başlandı. TV kanalları yeni bir konu buldular. Sıkıcı ve üzücü Türkiye gündeminde adeta bir kaçış olarak kullanılmaya başlandı bu çocuk. Peki bunlar doğru mu? Çocuk için yararlı mı zararlı mı?


Öncelikle bu ilgi iki üç gün sonra bitecek. Eminim birkaç yer reklam, program teklif edecek. Sonra ilginç gelmemeye başlayacak. Bu daha önce de oldu. 5-6 yaşında çocuğa sorular soruldu, hatta açık oturumlar yönettirildi. Hatırlayan var mı? Pek sanmıyorum. Ya da bu çocuklar bir anda tüm ilgiyi toplayıp sonra kaybettikleri zaman ne olduğunu umursayan var mı? Galiba yok. “Keşke benim çocuğum olsa” diyen birçok anne paylaşımı gördüm. O çocuğun yaşayacağı yıkımı, ilgiyi sürdürmek için göstereceği ve genellikle zarar göreceği çabaları düşünen var mı?

✅Beyin gelişimi nedeniyle okuyabileceği ama değerlendirip, çıkarımlar yapmasının zor olduğu kitapları daha çok okumaya çalışıp, yaşında okuyup keyif alması gerekenleri kaçıracak.
✅Çocuğun gıdası olan oyuna zamanı kalmadığından oynayamayacak.
✅Kendi yaşıtları ile çıkan uyumsuzluklar arkadaşsız kalmasına, büyüklerle arkadaşlık yapmasına neden olacak.
✅Kısaca el birliği ile çocukluğu ve belki de yarınları çalınmış olacak.

Suçlu kim? Listeye yapmaya başlarsak burası yetmez.
Çocuklarınızı koruyun.Sadece kötülüklerden değil, anlamsız ünlenmelerden, sosyal medya paylaşımlarından, gelişimlerine zarar verecek her şeyden.

Ve unutmayın zeka düzeyi ne olursa olsun oyun oynamak, kendi yaşıtları ile ilişki, gelişim basamaklarını sağlıklı ve doğru tamamlamak için çok önemli

ATAKAN KRİSTAL ÇOCUK MU?

Sosyal medyanın gündeminde filozof çocuk olarak adlandırılan 5 ayda 250 kitap bitiren Atakan var. Atakan için sosyal medyada gündeme gelen kristal çocuk iddiası ise gündemi yeniden hareketlendirdi. Peki kristal çocuk ne anlama geliyor? Atakan kristal çocuk mu?2000'den sonra doğan ve yeni nesli tanımlayan bu iddiaları sizler için derledik. İndigo çocuklar da gündemde.

Kristal çocuklar kimlerdir? İndigo çocuklar da şu an da gündemde.

Kristal çocuklar kimlerdir? İndigo çocuklar da şu an da gündemde.
İndigo çocuklar 1994'ten önce doğan nesli tanımlıyor. Kristal çocuklar ise özellikle 2000 sonrası doğan çocukları işaret ediyor. Gözleri iri, etkili ve anlamlı bakar, bilgelik dolu bakışları vardır. İndigo çocuklar ile benzer özellikler paylaşsalar da teknoloji ve bilgi birikiminin getirdiği yenilikler sayesinde daha bilge olabilirler. Kristal çocuklar tanım olarak 1995'ten sonra doğanları belirtir. Teknolojinin hızlı ivmesi ile de 2000'den sonra doğanlar büyük öneme sahiptir.

Kristal çocukların özellikleri nelerdir?

Kristal çocukların özellikleri nelerdir?
Kristal çocuklar sevecenlerdir. Uzun, yoğun ve dikkatli bakarlar. Kişilikleri manyetiktir. Sevecen tavırlar gösterir, müzikle, felsefe ile ilgilenirler. Özgün bir işaret dilleri vardır. Telepat özelliklere sahiptirler. Düşündüğünüzü hissederek ona göre konuşurlar. Sanatçı ve yaratıcı özellikleri vardır. Konuşmaya başladıklarında geçmiş yaşam anılarından bahsederler. Denge duyguları mükemmel olmakla birlikte yemek alışkanlıklarında da sebze ve meyveye düşkündürler.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.