Dr. Halit Yerebakan: Pik noktaya ulaştığımızı düşünüyorum

Yeditepe Üniversite Hastanesi Başhekimi Kalp cerrahı Dr. Halit Yerlikaya'dan umutlandıran bir paylaşım dizisi geld. Dr. Yerebakan COVID-19 salgınında pik noktaya ulaşıldığını düşündüğünü aktardı.

Dr. Halit Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar şöyle:

Hastane başvurularının azalmaya başladığı, bir dönemdeyiz. Özellikle son iki gündür hissediliyor. Sürecin gidişatını etkileyecek anlamlı ani bir yükseliş gelmez ise kontrollü olarak pik noktaya yaklaştığımızı düşünüyorum. #vaka18135

Sürecin sonunda belki tanı konmuş vaka sayımız bugünün 2-2,5 katı olabilir. Ancak dediğim gibi sayının fazlalığı değil hastaların yönetimi sonrası ortaya çıkan sonuç önemlidir.

Bu sayı elbet daha da yukarılara gidebilir ancak kötü senaryo yazmak görevimiz değil, kötü senaryoya hazır olmak esas görevimiz. Ve hepimiz hazırız.

Vaka artış oranı bir önceki güne göre hesaplanmış. Ve sayısal olarak bakıldığında artan hasta sayısı fazla olmasına rağmen takip ettiğimiz hasta sayısında daralma olmasının sebeplerini tweet dizelerimde açıkladım, ani yükseliş ihtimalini ekarte etmez.

Ve bu ani yükseliş ihtimalini neden beklediğimi gerekçeleri ile bir haftadır açıkladım. Ancak sınırlı okuma ile sınırlı yorum yapanlara biraz fazla okuma düşüyor. İki gündür başvuru azaldı diye gözlemimiz ne kadar rahatsız etmiş.

Dr. Halit Yerebakan'ın paylaşım dizisi

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.