Dr. Sarper Yılmaz: Risk yokken risk yaratıyorsunuz!

Neredeyse sosyal medya da herkesin viral enfeksiyon uzmanı olduğu bu günlerde yapılan açıklamalar konunun uzmanlarını da rahatsız etmeye başladı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Sarper Yılmaz'da bu açıklamalara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Dr. Sarper Yılmaz'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Lütfen şu yazdıklarımı 5 dk ayırıp kelime kelime okuyunuz. Gerçekten entellektüellerin yarattığı bir bilgi çöplüğüne dönüştü twıtır. Hayatında hiç sahada çalışmamış, test almamıs, şüpheli vaka görmemiş ve pandemiyi vikipedi den okuyanların Panik ortamı oluşturuluyor.

  1. Test test test diye bağırıyor oradan bir profesör. Geçmişine baktım iktisatçı. Belli ki Dünya sağlık örgütünün klavuzunda ki vurguyu okumuş.Önü arkası umrunda değil. Üst perdeden satıyor. Test dediğin bir günde uçurum kadar artmaz.
  2. Test test deyip insanları evde panik hale getirip, evden çıkarıp,durakta bekleyip, toplu taşımaya binip, hastane ortaminda muayeneye zorluyorsunuz. Enfeksiyon yoksa bile bu kadar temas zaten enfeksiyon yapıyor. Risk yokken risk yaratıyorsunuz.
  3. Emin olun günde T.C günde 20.000 test yapmakta zorlanmaz. Paşa paşa da yapar. İnsanları bilinçlendirmeden semptomları yokken o evden çıkarırsan yaratacağın teması hiç düşündün mü? Bulaşı hiç düşündün mü?
  4. “Semptomatik ve süpheli temaslı başvurusu testi” protokolü gütmemizin ana nedeni budur. Amaç testin masrafı değil temasın en aza inmesidir. Çünkü her temas enfekte olan kişide bile virüs yükünü artırmaktadır. Hastanelerde en tepe noktalardadır bu yük.
  5. Politika ve siyaset bilmin zehiridir. Bilimsel alt yapısı olmadan iki terminolojik cümleyle tamamen siyaset amaçlı paylaşımlarla elinize ne gececek? İnsaların psikolojisi ile oynamak ne verecek size?

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.