Kahraman Hemşireler Ekranlarda!

Dün Ulusal Kanal'da Deniz Adalı'nın sunduğu "Gece Görüşü" programında, THD Genel Sekreteri Uzman Hemşire Dr. Öğretim üyesi Azize Atlı Özbaş ve Medikritik editörlerimizden Hemşire Fatma Utkan canlı yayına bağlanmışlardır. Yayında hemşirelik sorunları üzerine konular konuşulmuştur. Sayın Özbaş ve editörümüz Utkan, esas olarak şu konulara değinmişlerdir.
Öncelikli olarak Kaos ortamının bilgi ile aşılabileceği ve sürecin zorlu şartlarına rağmen, hemşirelerin görevden kaçmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek cümleye başlamışlardır. Esas olarak bilimi temel alan ve bununla hastasını bütünleştiren halk sağlığını önemseyen hemşirelik hizmetleri yürüttüklerini de belirtmişlerdir.
Yayın sırasında önerilerini de şu şekilde ifade etmişlerdir.
-Bilim kurulunda hemşirelerin de bulunması gerektiği, sürecin ilerleyen aşamalarında yaşanabilecek hemşirelik istihdamı stratejilerini belirleme veya girişimsel işlemler noktalarında görüş alış verişi yapılarak fikir birliği ile hareket etme açısından bilim kurulunda bulunmak halk sağlığı ve personel sağlığı açısından faydalı olacaktır.
- Personel çalışma saatlerinin düşürülmesi ve düzenlenmesi gerekmektedir. Sağlık personelinin 24 saat çalıştırılması; bağışıklık sistemini ve psikolojilerini ilerleyen süreçlerde zedeleyebilir. Bu konuda da bir çalışma yürütülmelidir.
- Tüm sağlık personellerine acilen tarama testleri yapılmalıdır. İleride yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek için ve halkın sağlığını koruyabilmek için testleri sağlıkçılara yapma zorunluluğumuz gerçekçidir ve çözülmelidir.
- Sağlık personellerinden, çocukları veya bakmakla yükümlü diğer yakınları için çözüm bulunmalıdır.
Sağlık çalışanları sürekli sahada olduğu için, devletimizin halk sağlığı açısından bakım sıkıntısı yaşayanlara şu süreçte çözüm bulması gerekmektedir.
-Yer yer yaşanan barınma ve malzeme tedarik sıkıntılarının da çözümü gerekmektedir.
- Özel hastanelerde yaşanan, gelen hastadan ücret talebi veya bazı sigorta şirketlerinin salgını sigorta kapsamında değerlendirme süreci ile hastalar arasında adaletsizlik oluşabileceği için bu duruma bakanlık tarafından el konulmalı, kamulaştırılmalıdır.
Yarım saate yakın süren bağlantıda hemşirelerin süreçte aynı dili konuşmaları dikkatlerden kaçmadı.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.