Wuhan’da bir gönüllü kahraman: Hua Yuchen

Wuhan'ın Qingshan ilçesinde koronavirüs nedeniyle 10 günde yapılan bin yataklı hastanede, her sabah saat 8.00'de tüm odalarda şu anons duyuluyor: “Şimdi size şarkı söyleyeceğim, lütfen herkes müzikle beraber hareket etsin.” Radyodaki kadının sesi, Wuhan Ganghua İlkokulu'nun müzik öğretmeni olan Hua Yuchen'e ait...

Koronavirüs salgınıyla birlikte gönüllü olarak görevlilere yardım eden Hua; bugüne kadar şoförlük, ateş ölçüm personelliği, spikerlik, taşımacılık gibi birçok görevde yer almış. “Wuhan'da yaşayan bireyler olarak bir şeyler yapmamız lazım” diyen Hua, “Ne kadar ufak olursa olsun, yeniden ayağa kalkmalıyız” ifadelerini kullanıyor.

'EN BÜYÜK KORKUM HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞ OLMAK'

Hua Yuchen, hastalara yardım için gönüllü alımı ile ilgili haberleri görünce, hemen başvuruda bulunarak kayıt olmuş. “Dürüst olmak gerekirse korkuyordum ama hiçbir şey yapmamak daha korkunç” diyen Hua, 25 Ocak'tan beri Wuhan'da bulunan birçok köprü ve ücretli istasyonlar gibi kontrol noktalarında, trafik polisleriyle beraber geçen araçları durdurup ateş ölçümü yapmış. Hua, mesaisini şöyle anlatıyor: “Bugünlerde en çok söylediğim sözlerden biri, 'Merhaba, lütfen ölçüm yaptırın' oldu. Sürücülerden bazıları kolay gelsin diyerek geçip geçiyor, bazıları ise maske alarak teşekkür ediyordu.”

"WUHAN BİZİMDİR, HEP BERABER KURTULMALIYIZ"

13 Şubat günü öğleden sonra, Wuhan'daki Wugang Spor Merkezi, salgınla mücadele için hastaları misafir etmeye başlamış. Koronavirüs nedeniyle hastaneye çevrilen merkezde, gönüllü olarak spiker alımı yapılmış. Hua Yuchen de müzik öğretmeni olarak duyunca hemen kaydını yaptırmış. Yuchen'ın işe başladığı ilk gün Sevgililer Günü'ydü ve aynı zamanda hasta olan 51 yaşında bir teyzenin de doğumgünüydü. Özellikle doğumgünü için 90'lı yılların şarkılarını çalan Hua, Sevgililer Günü olduğu için de kısa bir duyuru hazırlamıştı: “Sevgililer için konuşuyorum, salgından dolayı birbirinizden ayrılmış olabilirsiniz, ama birbirinize kalbinizle bağlısınız. Bir gülümse ile kendinizi teşvik edin. Bir an önce eve dönmenizi dilerim.” Yayın bitikten sonra Hua Yuchen, yöneticilerle beraber hastaların ve sağlık personellerinin öğlen yemeğini hastanenin kapısına bırakmış ve hastalar için gizli gizli 3 adet doğum günü pastası hazırlamış. Hua yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Wuhan şehri koronavirüsten dolayı ilk kapatıldığında, her gün hasta sayısının arttığına dair haberleri görünce uyuyamıyordum. Çok üzülüyordum ve endişeliydim. Ben sağlık personeli değilim. Hiçbir şekilde koruyucu ekipmanlar alamıyorum ama Wuhan'da yaşayan genç bir kız olarak, neler yapabilirim diye düşündüm. Yapabileceklerimiz ne kadar ufak olursa olsun, ayağa kalkmalıyız.”

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.