24 tabip odası, 6 hekim derneği ve grubu: Türk Tabipleri Birliği, meslek örgütü çizgisinden dışarı çıkmamalıdır

‘Terör propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu savunan Türk Tabipleri Birliği’ne 24 tabip odası, 6 hekim derneği ve grubu tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği, ‘Terör propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu  “Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından 19 Şubat'ta onanmış ve geçen hafta Meclis'e ulaşmıştı.  Son yıllarda seçme-seçilme hakkına, seçmen iradesine saygısızlık, demokrasiye darbe niteliğinde uygulamalar, benzeri kararlarla pek çok insan hakkında cezalar verilmekte ve toplumu sessizleştirmek için yargı eliyle yıldırma uygulanmaktadır.” ifadeleriyle savundu.

ttb

“TTB MESLEK ÖRGÜTÜMÜZÜ ZAYIFLATMAKTADIR”

Türk Tabipleri Birliği’nin  Faruk Gergerlioğlu’nu savunmasına ise 24 tabip odası, 6 hekim derneği ve grubu şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Türk Tabipleri Birliği'nin esas görevi hekimlerin hak ve çıkarlarını, toplum sağlığını savunmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğü ve birliğini gözetmektir.

Ancak son yaptığı açıklama ile terör destekçiliğinden ceza alan bir şahsın yanında yer aldığını söylemekte sakınca görmemiştir. Bir meslek örgütünün bu tür açıklamalar yapması, hekimlerin kendi meslek örgütünden kopmasına yol açmakta, meslek örgütümüzü zayıflatmaktadır.

“MESLEK ÖRGÜTÜMÜZÜ YÖNETMEYE HAKLARI YOKTUR”

Türk hekimleri ayrılıkçı teröre en ufak bir taviz verilmesine her zaman karşı olmuşlardır. Meslek örgütümüzden de beklenen tutum budur.

Hekimlerin bu taleplerine duyarlılık göstermeyenlerin meslek örgütümüzü yönetmeye hakları yoktur.

Bütün hekimleri, TTB'nin esas görevi hekimlerin hak ve çıkarlarını savunmak olan, ülkemizin bağımsızlığına ve bütünlüğüne sahip çıkan bir meslek örgütü olması için verdiğimiz mücadeleye destek olmaya ve meslek örgütlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Bildiride imzası olan tabip odaları, hekim dernekleri ve grupları: Afyonkarahisar Tabip Odası,  Kahramanmaraş TO, Ordu Tabip Odası,  Aksaray Tabip Odası, Karabük Tabip Odası, Osmaniye Tabip Odası, Amasya Tabip Odası, Karaman Tabip Odası, Niğde Tabip Odası, Ankara - Hekim Biz Grubu, Kayseri Tabip Odası, Rize - Artvin Tabip Odası, Antalya - Önce Hekim Birliği, Kırşehir Tabip Odası, Sakarya Tabip Odası, Balıkesir - Önce Hekim Grubu, Konya Tabip Odası, Sinop Tabip Odası, Çorum Tabip Odası, Kütahya Tabip Odası, Sivas Tabip Odası, Denizli Tabip Odası, Malatya Tabip Odası, Tokat Tabip Odası, İzmir - Hekim Güçbirliği, Nevşehir Tabip Odası, Trabzon Bağımsız Hekimler Grubu, İstanbul - Cumhuriyetçi Hekimler Grubu, Yozgat Tabip Odası, Erzurum - Kars - Iğdır - Ardahan - Bayburt - Gümüşhane TO

ttb

 

Etiketler
TTB
hekim
tabip odaları
Ömer Faruk Gergerlioğlu