Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı’ndan o yazıya tepki

Sözcü gazetesi yazarı Sultan Uçar'ın 04.12.2020 tarihli köşe yazısında Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hizmet veren bir yemek şirketinde gıda mühendisi yerine veteriner hekim çalıştırma talebinin bulunduğu ve bu talebin kanunsuz olduğu iddia edilmişti. Sultan Uçar’ın bu yazısına birçok veteriner hekimden tepki geldi. Tepki gösterenler arasında Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı da yer alıyor.

Sözcü gazetesi yazarı Sultan Uçar'ın köşe yazısına veteriner hekimler, “Bir mesleği haber konusu yaparken ya da kıyaslarken ilk önce o mesleğin ne olduğunu, yetki alanlarını araştırırsanız, daha doğru bir haber yapmış olursunuz.” diyerek tepki gösterirdi. Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı ise Sultan Uçar’ın yazısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması:

“Sözcü gazetesi yazarı Sultan Uçar'ın 04.12.2020 tarihli köşe yazısında Dinar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hizmet veren bir yemek şirketinde gıda mühendisi yerine veteriner hekim çalıştırma talebinin bulunduğu ve bu talebin kanunsuz olduğu konusunda görüş beyan edilmiştir.

Bahsedilen haberde: "Mevzuata göre şirkette gıda mühendisi olması gerekiyor." ibaresi gerçeği yansıtmamaktadır. 5996 sayılı kanununda hazır yemek, tabldot ve meze üreten işyerlerinde çalıştırılması zorunlu olan meslek mensupları bölümünde veteriner hekimler yer almaktadır.

Veteriner hekimlerin gıda işletmelerinde görev yapması hem aldıkları eğitimin hem de kanunların gereğidir. Gıda işletmelerinde veteriner hekimlerin görev yapması köşe yazarının kast ettiğinin aksine bu gıdaları tüketenlerin sağlıklı kalmasının teminatıdır. Bu durum yalnızca ülkemizde değil gelişmiş diğer ülkelerde de böyledir.

‘AYRICA MESLEĞİMİZİN ADI KANUNEN "VETERİNER HEKİMDİR”’

Ayrıca mesleğimizin adı kanunen "Veteriner hekimdir ulusal bir gazetenin bu yazım kuralını ihlal edip galat-ı meşhur haliyle yazması kabul edilemez.

Veteriner hekimler hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği, çevre sağlığı alanlarında eğitim alan ve kanunen de yetkili olan kutsal bir mesleğin icracılarıdır. Kutsal mesleğimiz üzerinden böyle bir haber yapan köşe yazarını ve bu yazıyı yayınlayan Sözcü gazetesini kınıyoruz.”

 

 

Etiketler
veteriner hekimler
gıda kontrolü
tepki