Bir tıp fakültesi öğrencisinin isyanı

Bir tıp fakültesi öğrencisi aldıkları eğitime, akademisyenlerin tutumlarına ve fakültenin pandemi sürecinde öğrencilerin hayatını daha çok zorlaştırdığına karşı sosyal medya hesabından isyan etti.

“Ben artık hocaların hazırladığı konu bütünlüğü olamayan notlara kafayı gömüp nerdeyse tüm günümü alsın istemiyorum.” diyen tıp fakültesi öğrencisi “Fakültelerden bağımsız olarak tıp eğitimi değiştirilmeli, güncellenmeli, daha efektif daha dolu hale getirilmeli.” sözleriyle isyan ederek hakkını savundu.

“ÖNÜNE GELEN HER AKADEMİSYEN DERS ANLATMASIN İSTİYORUM”

Sosyal medya hesabından yaşadıkları sorunları anlatan tıp fakültesi öğrencisi şu ifadelere yer verdi:

“Önüne gelen her akademisyen ders anlatmasın istiyorum. Ben artık hocaların hazırladığı konu bütünlüğü olamayan notlara kafayı gömüp nerdeyse tüm günümü alsın istemiyorum. Kendime daha farklı şeyler için vakit ayırabilmek istiyorum.

“BİZDEN BRANŞDAŞI OLMAMIZI İSTEYEN BİR ZİHNİYET İSTEMİYORUM”

Hocalar bırak üzerinde durmayı atladığı slaytlardaki dip köşe bilgileri sorsun istemiyorum. Lafa gelince pratisyen hekim olacaksınız sizi o şekilde yetiştiriyoruz diyip uygulamaya gelince bizden branşdaşı olmamızı isteyen bir zihniyet istemiyorum.”

“ANLATILAN NOTLARIN VE SORULAN SORULARIN GÜNCEL OLMASINI İSTİYORUM”

Anlatılan notların ve sorulan soruların güncel olmasını isteyen tıp fakültesi öğrencisi şöyle devam etti:

“Çekirdek eğitim programında tanı/ön tanı olarak geçen derslerden tedavi sorulsun istemiyorum. Koskoca textbooktaki bilgi ile hocanın notundaki bilgi çelişmesin istiyorum. Anlatılan notların ve sorulan soruların güncel olmasını istiyorum.

Hocanın sorduğu soruyu notundan en kötü ihtimalle başka kaynaklardan bulabilmek istiyorum. Biyofizik görmek yerine acil ve ilk yardım görmek Allah korusun herhangi birine bir şey olduğu zaman ufak da olsa müdahale edebilmek uzaktan seyretmemek istiyorum.”

“DERS VEREN HOCA DERS SAATİNDE SINIFTA OLSUN İSTİYORUM”

“Ders veren hoca ders saatinde sınıfta olsun istiyorum.” diyen tıp fakültesi öğrencisi sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Saatler boyunca polde hocanın işinin bitmesini beklemek istemiyorum. Hoca gelmediği zaman sorun yok ama ben gidemediğim zaman yok yazılmak istemiyorum.

Milyonda bir görülen hastalığı öğrenmek istemiyorum. İlgi alanım olmayan sevmediğim branşlardaki derslerin bilmem ne hastalığının ayırıcı tanılarını öğrenmek istemiyorum.

“HER FAKÜLTE AYNI ŞEFFAFLIKTA VE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR EŞİT BİR ŞEKİLDE YÖNETSİN İSTİYORUM”

Nüfusu benim ilimdeki nüfusun 4 katı olan ildeki arkadaşlarım eğitimi yüz yüze alabiliyorsa eğer bende yüz yüze eğitim istiyorum. Malum süreci her fakülte aynı şeffaflıkta ve mümkün olduğu kadar eşit bir şekilde yönetsin istiyorum.

“FAKÜLTELER ÖĞRENCİYE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLSUN YANINDA OLSUN İSTİYORUM”

Fakülteler öğrenciye köstek değil destek olsun yanında olsun istiyorum. Bu süreçte elimizde olan imkanları bizden almasın süreci zorlaştırmasın istiyorum. Nasıl olsa evden çözüyorlar diyerek normalden daha da zor soru sorulmasın istiyorum.”

“FAKÜLTELERDEN BAĞIMSIZ OLARAK TIP EĞİTİMİ GÜNCELLENMELİ”

Tıp fakültesi öğrencisi sözlerini şöyle noktaladı:

“İstiyorum da istiyorum ama hepsi zaten olması gereken şeyler olduğu için çok da bir şey istemiyorum bence.

Fakültelerden bağımsız olarak tıp eğitimi değiştirilmeli, güncellenmeli, daha efektif daha dolu hale getirilmeli.”

 

MEDİKRİTİK.COM/ DİDEM DÜZ

Etiketler
tıp fakültesi öğrencisi
öğrenci
tıp fakültesi
tıp
sağlık
sağlık çalışanları
akademisyenler
üniversiteler