Covid-19 geçirenler de ikinci doz aşı yaptırabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımla COVİD-19 geçirenlerin de ikinci doz aşı yaptırabileceğini duyurdu.

Paylaşımında “Aşı sertifikası, 2 ya da 3 doz aşı olanlar için aşı ile bağışıklığı; hastalığı geçirmiş ve tek doz aşı olmuş vatandaşlarımız için ise aşı ve hastalığı geçirmiş olmakla bağışıklığı elde etmiş olmayı ifade ediyor. Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsalar da ki doz aşı yaptırarak da aşı sertifikasını oluşturabilirler.” ifadelerine yer verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında en son 30 Haziran'da toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerisiyle, hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanması uygulamasında değişikliğe gidilmiş, hastalığı geçirenlerin 3 ay sonra hatırlatma dozu olarak tek doz aşı olabileceği belirtilmişti.
Bugün yürürlüğe giren karar sonrası e-nabız üzerinden aşı randevuları da açıldı. Avrupa'ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de 2 doz aşı olma zorunluluğu olması karardaki değişikliğin nedeni olarak gösteriliyor.

 


ECZ. ASIM EMRE BİÇER

KAYNAKLAR
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1412855311979982851?s=21