Prof. Dr. Coşkun Özdemir'den Soner Yalçın'a ilaç eleştirisi

Prof.Dr. Coşkun Özdemir, sosyal medya hesabından Soner Yalçun'a yazdığı eleştiri mektubunu paylaştı. Aralarında geçen mesajları da paylaşan Özdemir, sağlık camiasında oldukça tartışılan Soner Yalçın'ın aşı ve ilaç karşıtlığına bakın ne demiş:

"Soner Yalçın çok sevdiğim bir insansınız ama kitapta bazı yanlışlıklar yapıyorsunuz. Sizinle buluşup konuşmak isterdim. İlaçları değil, size gereksiz yersiz ilaçları veren doktorları suçlamalısınız. Sizin sorduğunuz soruları doktorlar sormalı ve doğru olanı doğru tedaviyi yapmalı görevi onun. Ben yanlış ilaç gereksiz ilaç kullanmıyorum, komplikasyonlarını biliyorum doktorumla anlaşıyorum. Türkiye'de polifarmasi vardır. İlk kez İngiltere'ye gittiğimde ne kadar az ilaç kullandıklarını görüp şaşmıştım. Amerika'da bizde avuç avuç kullanılan bir akıl fikir ilacını söylediğimde gülmüşlerdi. Tıp fakültelerimiz yetersizdir, ben 51 yıl önce başladım öğretim üyeliğine..Dünyayı Avrupa'yı Amerika'yı tanıdım, bu yetersizliği çok daha iyi anladım. Bu bir gerçek ama kapitalizm de büyük bir gerçek. Onun teslim aldığı çok sayıda doktor var kuşkusuz. Ama buna direnenler de var, alternatiftıp diye bir şey var. Orada çok aldatmaca yapılıyor, işte ona karşı bir complementary tıp yaratıldı ve çalışmalar başladı. Bir kökhücre ile çok aldatmaca yapılıyor. Ben kurduğum dernekte bu aldatmacalara karşı mücadele veriyorum. Çalışma arkadaşlarımla birlikte yanlışlar yapan doktorlar var kendisini koruyamayan hastalar var. Siz de kendinizi koruyamamışsınız onu görüyorum. Bir gün benim Yeşilköyde'ki derneğe gelseniz ne güzel konuşurduk bunları selam size ..."

OKUSANIZ ANLARSINIZ

SonerYalçın: "Değerli Hocam, ısrarla eleştiri yapıyorsunuz. Okusanız ne yazdığımı anlayacaksınız. Selamlar"

Prof.Dr. Coşkun Özdemir:

"Sevgili Soner, kitabı elbette okuyacağım. Ama gel bugün onu unutalım, onu konuşmayı sonraya bırakalım. Benim takıldığım şu ''aziz kardeş İlaçlar iyileştirmiyor, daha çok hasta ediyor kronikleştiriyor. Ben ilaçları bıraktım iyi beslenme temiz hava, spor. '' Böyle bir başlık yanlış sevgili Soner. Diyabet hastası ilaç gerekli ise bırakamaz. Sonra antibiotikler büyük keşiflerdi. Onları bulanlara minnettarız. Çok işe yarıyorlar. Yerinde kullanmak şartı var. Türkiye'de polifarmasi olduğu gereksiz çok #ilaç kullanıldığı kesin. Tartışılmaz İlaç firmalarının türlü oyunlarla rüşvetle kazançlarını arttırmak istediği tartışılmaz. Doktorların bazılarının onursuz ilişkilere girdiği tartışılmaz. Amerika'da gereksiz ilaç reçetesinin mal practice kapsamına girdiğini gördüm. Türkiye gibi bütün dünyayı bu yaşımda iyice kirli buluyorum Soner Yalçın. Gözlerinden öpüyorum."

COŞKUN ÖZDEMİR KİMDİR?

22 Mayıs 1929'da Urfa'da doğdu. 1952'de İ.Ü. Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1954-1961 arasında İstanbul Haseki Hastanesi'nde Nöroloji asistanı ve Nöroloji uzmanı olarak çalıştı. 1960'ta doçent oldu ve Nöroloji bölüm başkanlığına getirildi. 1963-1964'te Kopenhag'da Dünya Sağlık Örgütü'nde Türkiye adına Rehabilitasyon Kursu'na katıldı. 1964'te Londra'da National Hospital for Nervous Diseases'te Nörofizyoloji'de, 1969-1972 arasında Harvard Üniversitesi Massachussets General Hospital'da çalıştı. 1968-1969'da İ.Ü. Tıp Fakültesi'nde Nöroloji Bölümü öğretim üyesi olarak çalışan Özdemir, Türkiye'ye dönüşünde profesör oldu ve İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nde 1972-1989 arasında öğretim üyeliğini sürdürdü. 1989-1996 arasında ise Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği'nin kurucu başkanıdır (1978). Dört ortak ders kitabı, 150'yi aşkın bilimsel makalesi; 300'ü aşkın da çeşitli alanlarda makalesi bulunmaktadır. Halen Cumhuriyet' te sağlık konusunda haftalık makaleler ve zaman zaman siyasi makaleler kaleme almaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Özdemir, evli ve iki çocuk sahibidir.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.