Türk tabiplerinden TTB'ye tepki: "Bu açıklama bizi temsil etmiyor!"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na dair TTB'nin açıklamasına tabiplerden tepki yağıyor. Tabipler, meslek odalarının harekata karşı söylediklerine sosyal medyadan cevap verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na dair TTB; DİSK, KESK ve TMMOB ile ortak bir açıklama yayınladı. " ...hepimizin geleceğini tehdit edebilecek tehlikeli vaatlerde bulunarak, üstelik başka bir ülkenin toprağında askeri bir operasyona girişmenin kimin ihtiyacına yanıt verdiği büyük bir soru işaretidir." ve "Suriye’de girilmek istenen yeni maceranın, daha önce girilen maceralarda olduğu gibi, bu temel sorunları çözmek bir yana daha da derinleştireceği açıktır." gibi sözlerin geçtiği açıklama ile harekata karşı olduğunu açıklayan Türk Tabipler Birliği, Tabip Odaları Yöneticileri ve üyelerinden tepki çekti.

Tabiplerin çoğu, yapılan açıklamaların kendilerini temsil etmediğini ve Türkiye tarafına atılan havan mermileriyle sivilleri şehit eden YPG/PYD terör örgütünün kınanmamasının nedenini bulamadıklarını söylüyor.

TTB'nin açıklamasına gelen tepkilerden bazıları ise şöyle: