Beykent Üniversitesinde 1. Ortopedik Protez ve Ortez Sempozyumu düzenlendi

Beykent Üniversitesi Protez ve Ortez tarafından Büyükçekmece yerleşkesinde  1. Ortopedik Protez ve Ortez Sempozyumu gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyuma birçok akademisyen, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, POLMED, Genç Opoder Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Ampute Milli takım futbolcusu Agit Şiyar ve üniversitelerin Ortez protez kulüpleri katıldı.

Sempozyumda Ortez protez mesleğinde güncel yaklaşımlar, yerli üretim ve sektörel genel bakış açısı konuşuldu. Basına kapalı gerçekleştirilen sempozyumda Medikritik’in aldığı bilgilere göre iş insanlarından protez ve ortez sektörünün geleceği için yatırım sözü alındı. Sempozyumda sektörün sıkıntıları, çalışanların günlük çalışma hayatında yaşadığı sorunlar ve sektörün geleceği tartışıldı.

KALKINMANIN TEK YOLU YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

 Sempozyumda konuşmacı olan POLMEDER(Protez ve Ortez Lisans Mezunları Derneği) Başkanı Yunus Şimşek Çanakkale Savaşı sırasında uzuvlarını kaybeden askerlere ilkel yöntemlerle protez  uygulaması yapıldığını, günümüzde ise protez ve ortez sektörünün tamamen yabancı sermayenin tekelinde olduğundan bahsetti. Şimşek konuşmasının devamında, tüm sektörlerde olduğu gibi protez ve ortez sektöründe de ülkece kalkınmanın tek yolunun yerli ve milli üretimden geçtiğini kaydetti.

Sempozyumun sonunda konuşmacılara plaket verilerek sempozyum sonlandırıldı.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.