Covıd-19 ile mücadelede kolektif üretim hareketine lojistik destek

Medikritik Özel Haber

Covid-19 ile mücadelede sahip oldukları 3 boyutlu yazıcı potansiyeli ile medikal parçalara, araç ve gereçlere ihtiyaç duyan hastaneleri destekleyen ve kişisel korunma ihtiyacına 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile cevap veren oluşumun ürettiği ürünlerin teslimatını gönüllü motosikletçiler yapacak.

Ülkemizde COVID-19 vakaları görülmeye başladığından itibaren, Hastanelerimizde Sağlık çalışanlarının acil olarak siperlik/maske ihtiyacı doğmuştur. 3 Boyutlu Destek grubu, internet üzerinden örgütlenerek, tüm Türkiye’de 3 boyutlu yazıcısı olan kişileri bir araya getirerek bir görev dağılımı yaptı ve sağlık çalışanlarımızın ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti.

İstanbul, Ankara ve İzmir olarak belli prototipler üretildi ve bu prototipler üreticilerin de kendi arasında İstanbul, Ankara ve İzmir modelleri adı altında isimlendirilerek üretilmekte.
Her üretici kendi evinde ve iş yerlerinde bu üretimleri yapmakta. Burada bir ihtiyaç daha gündeme geldi, o da üreticilerin arasında parçaların hızla birbirleri arasında taşımak ve üretilen ürünleri Hastanelere ulaştırmak. Bu önemli ihtiyaçtan dolayı şehirlerdeki Motosiklet Kulüpleri ile iletişime geçilerek destek istendi. Bu desteği de Türkiye Motosiklet Platformu tüm şehirlerde örgütlemeye başladı ve platforma üye olan motosiklet kulüplerine bir görev dağılımı gerçekleştirdi.

Örneğin Ankara’da Ankara Enduro Motosiklet Kulübü ve Old Boys M.C. Bu işe talip olarak teslimatları tüm gün boyunca gerçekleştirmekte. 3 boyutlu yazıcısı olan kullanıcılar, genellikle plastik malzemeyi üretme, mevcut asetatlara delikler açarak montaja hazır hale getirme ve montajlama, bazen de montajlanan malzemeyi UV ışını ile dezenfekte etme gibi görevleri yerine getirmekteler.
Motosiklet kullanıcıları da, bu parçaların akşam saatlerinde yazıcı sahipleri arasında ulaşımını yapıyor.
Sabah saatlerinde ise hazırlanan siperlik/maskeler montajı yapanların evlerinden ve iş yerlerinden toplayıp, Pandemi Hastanesi olarak görevlendirilmiş hastanelere ihtiyaç duyulduğu ölçüde dağıtıyorlar. Ankara özelinde günlük 150-200 civarında maske hastanelere ulaştırılıyor.

Medikritik muhabirimize konuşan gönüllü motosiklet kuryesi Onurcan Çağatay, yaptıkları işle gurur duyduklarını ve sağlık ordusunun gönüllü birer neferi olduklarını söyledi.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.