Hekimoğlu'ndan Soner Yalçın'a gönderme

Son dönemin en çok konuşulan konusu aşı karşıtlığı Hekimoğlu dizisinde de gündeme geldi. Dünkü ekrana gelen bölümde, Soner Yalçın'la daha da gündeme gelen aşı karşıtlığını bir hasta üzerinden ele aldı ve cevap verdi. Aşı karşıtlığı meselesi nedir? Soner Yalçın hangi kitabında aşı karşıtlığını savunuyor? Uzmanlar aşı karşıtlığı hakkında ne söylüyor? 

Kanal D'de ekrana gelen Hekimoğlu dizisinde yine birçok vaka ele alındı. Son günlerin en çok tartışılan onusu olan aşı karşıtlığına Hekimoğlu'nun verdiği tepki seyirciler tarafından büyük ilgi gördü. Türkiye'de en büyük destekçisi Soner Yalçın olan aşı karşıtlığına Hekimoğlu karakterinin verdiği "Bebeğinizin helvasını yersiniz" cevabı sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yerini aldı. 

Dizide Hekimoğlu, hastalarla pek iyi anlaşamasa da İpek'in yaptırımları sonucunda hasta muayene etmeye başlıyor ve bir bebek hastayla karşılaşıyor. Muayene sırasında bebeğin aşılarının yapılmadığını fark eden Hekimoğlu, neden yaptırılmadığını sorunca, anne, aşıları bilerek yaptırmadığını, aşı yaptırmaya karşı olduğunu ve bebeklere yaptırılan aşıların çok uluslu ilaç firmalarının cep doldurmak için yaptığı kandırmacadan ibaret olduğunu söylüyor. Buna karşılık olarak, anne sütündeki antikorların ilk 6 ay boyunca bebeği hastalıklardan koruduğunu ve ondan sonra savunmasız kalan bebeklerin aşı olmasının gerekli olduğunu kara mizahla anlatan Hekimoğlu, Soner Yalçın'ın Kara Kutu adlı kitabında savunduğu aşı karşıtlığına gönderme yapıyor.

Bilim insanları, eğer aşı karşıtlığı son bulmazsa ve dünya çapında daha da popülerleşirse bu olayın, aşı yaptırmayan bebeklerin ölümüyle sınırlı kalmayıp daha büyük bir sorun haline geleceğini ve ileri ki zamanlarda bakterilerin mutasyona uğrayıp daha büyük bulaşıcı hastalıklara neden olmasının beklendiği açıklamalarını sık sık yineliyorlar. 

Soner Yalçın'dan cevap alacak mı merak konusu oldu. 

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.