İtalya'da tıp eğitimi erken bitti: 10 bin İntörn işbaşı yapacak

Yeni tip koronavirüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle karantinadaki İtalya, sağlık sistemindeki yükü hafifletmek için tıp fakültesindeki 10 bin son sınıf öğrencisini doktor olarak istihdam edecek.


Fotoğraf: Reuters

Üniversitelerden sorumlu bakan Gaetano Manfredi, son sınıftaki tıp fakültesi öğrencilerini planlanandan sekiz ya da dokuz ay daha önce mezun edip girmeleri gereken zorunlu sınavları askıya alarak öğrencilere işbaşı yaptırmayı planlıyor.Reklam

Manfredi, şu ifadeleri kullandı: “Ulusal sağlık sistemine doğrudan yaklaşık 10 bin doktor kazandıracağız. Bu adım ülke çapında yaşanan sağlık sistemindeki krizle başa çıkmak için elzem.”

Söz konusu öğrencilerin pratisyen olarak kliniklerde ve yaşlı bakım merkezlerinde çalışıp daha deneyimli doktorların yükünü hafifletmesi amaçlanıyor.

Covid-19 salgınından İtalya’da etkilenen ilk vaka 21 Şubat’ta tespit edilmişti. Bugüne dek salgından ötürü ülkede 2 bin 158 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 27 bin 980’e çıktı.

İstanbul Tıp Fakültesi’nde İntörn Hekim Eren Öztürk ise medikritik.com'a yaptığı açıklamada “Çok şükür ki İtalya’dan daha önce önlemlerimizi aldık. Ancak elbette ki henüz mezun olmamış tıp fakültesi öğrencilerine de ihtiyaç duyulacaktır. Zaten biz bugünler için yetiştiriliyoruz, gereği dahilinde göreve hazırız” dedi. Milli Mücadele kahramanı Tıbbiyeli Hikmet’i hatırlatan Öztürk şöyle devam etti: “Bize ilk sınıftan beri hep Tıbbiyeli Hikmet anlatılır. Kendisi savaş koşullarında tifüs aşısını üzerinde denemiş bir Tıbbiyeli’dir. Bizi kimse çağırmadan İstanbul Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilciliği de mesaj yayınladı.” ifadelerini kullandı.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.