Rusya, COVİD-19'la mücadelede tıp öğrencilerini de görevlendirecek

Rusya'da Sağlık meslek lisesi ile tıp fakültesi son sınıf öğrencileri, pratisyen hekimler, bilimsel derece kazanmak için eğitim gören öğrenciler yeni tip Coronavirüsle mücadele eden sağlık görevlilerine yardımcı olacak.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkede hızla yayılan yeni tip Coronavirüs (COVİD-19) ile mücadele için tıp fakültesi öğrencilerini görevlendirecek karar alındığını bildirdi.  

Muraşko, COVİD-19'la Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, salgına karşı tıbbi çalışanların sayısının artmasına yönelik kararlar aldıklarını belirtti.

İmzalanan kararda, sağlık meslek lisesi ile tıp fakültesi son sınıf öğrencileri, pratisyen hekimler, bilimsel derece kazanmak için eğitim gören aspirantura öğrencilerinin COVİD-19'la mücadele eden sağlık görevlilerine yardımcı olacağını kaydeden Muraşko, “Böylece 40 binden fazla sağlık çalışanını seferber edebiliriz.” dedi.

Rusya Coronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, COVİD-19 tespit edilmesiyle vaka sayısının 1836'ya yükseldiği; ölenlerin sayısının ise 9'a çıktığı kaydedilmişti.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.